Boeddha beeldjes


Boeddha beeldjes

De historische Boeddha leefde ongeveer 2500 jaar geleden. Hij werd volgens de overlevering geboren als prins van het volk van de Sakya`s die leefden daar waar nu de grens tussen India en Nepal is. De naam die hij bij zijn geboorte kreeg was Siddhartha Gautama.
Hij legde al zijn sieraden en dure gewaden af en nam afstand van zijn rijke leven. Hier begon het nieuwe spiritueel rijke leven van Boeddha, oftewel " de ontwaakte" zoals hij vanaf dat moment zou genoemd worden. Hij was een charismatische leermeester hij leerden andere de spirituele waarheden over de aard van het bestaan.

Nu zijn er tegenwoordig een variatie aan boeddha beeldjes en boeddha hoofden. Elk boeddha beeld met de accessoires die hij vast houd of bij hem staat heeft een eigen betekenis. Het bekendste boeddha beeld is wel de Happy boeddha die geluk brengt wanneer je hem over zijn bolle buik wrijft. De munt staat voor financieel geluk. De knapzak voor het reizen naar jezelf. De waaier symboliseert bescherming. Een boeddha beeldje in de lotushouding staat voor rust en meditatie. Een boeddha beeld met baby staat voor vruchtbaarheid.

In onze westerse wereld word gedacht dat je een boeddha beeldje niet zelf moet kopen omdat dit ongeluk brengt. Dit is een fabel. Je koopt een boeddha beeld op gevoel. En met dit gevoel van geluk en/of liefde houd je hem zelf of geef je hem iemand cadeau.Er zijn geen producten gevonden in deze categorie


Ledenomgeving


inloggen Wachtwoord vergeten?
Wachtwoord opvragen Inloggen?